Kovászolt töltött káposzta

Kovászolt töltött káposzta

  1. Az étel különlegessége és alapja a kovászolt káposzta, melyet Bay Éva úgy készít, hogy a káposzta torzsáját kivágja, majd egy gőzölő edényben lassan átpárolja.
  2. Külső, nagy leveleit lefejti, a közepét felaprítja, majd ezeket egy nagyobb üvegben a szokásos módon, fokhagymával, igen sok kaporral, egy szelet kenyérrel 3-4 nap alatt megkovászolja. A darált húst az egyik felaprított és olajon dinsztelt hagymával, szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, sok csomborral, 3/4-ig előpárolt rizzsel összedolgozza. A kovászolt káposzta leveleit ezzel a masszával megtölti a szokásos módon. Egy nagyobb tűzálló tálban a másik felaprított vöröshagymát is megdinszteli, erre ráteríti az apró káposztát, majd erre fekteti a töltötteket. Leönti a joghurttal, s kemencében, sütőben addig süti, míg kissé meg nem barnul a teteje.
  3. Friss joghurttal, kenyérrel vagy anélkül is ehető, mert igen könnyű, egyáltalán nem zsíros étel. Éva hidegen szereti leginkább.

Töltött káposzta Gregor módra

Csirkehússal töltött káposzta

kaloria 540 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.