Vegyes grilltál friss salátával

Vegyes grilltál friss salátával

A pácokhoz a hozzávalókat ízlés szerint összekeverjük, a húsokat fele-fele arányban beletesszük, majd 2-3 órát a hűtőben érleljük. A zöldségeket felszeleteljük, ugyancsak bepácoljuk, és hűtőbe tesszük. Minél tovább állnak a pácban, annál finomabbak lesznek. Akkor kezdjük a grillezést, ha a szén már parázslik vagy ha a grillsütő már
forró.
Először a csirkecombokat helyezzük a rácsra, alufóliába csomagolva, hiszen azt kell a legtovább sütni. Időnként
ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, s ha jónak találjuk,
távolítsuk el a fóliát, úgy süssük ropogósra a bőrét. Ezután
jöhetnek a csirkeszárnyak, majd a pulykamellszeletek, végül
a zöldségek, hiszen azoknak 2-3 perc is elég lesz. Tálaláskor
a grillezett húsok és a zöldségek mellé helyezzük a salátát.

Mexikói pác

Fajita pác

Mustáros-citromos saláta

A salátához összekeverjük az olíva olajat egy kevés sóval,
borssal, mustárral, a citromlével meg a finomra aprított zöldfűszerekkel. A zöldségeket egyformára vágjuk, és egy tálba helyezzük. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és tálalásig hűtőben tároljuk.

kaloria 740 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink