Forrás: Pásztor Tünde

Velős máj lecsósan - a toros vacsora asztalán

Cikkekre vágjuk a vöröshagymát, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt pirospaprikát, valamint a felcsíkozott zöldpaprikát. Kicsit sütjük együtt, majd rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot is. Együtt pároljuk. Ha kész a lecsós alap, akkor belerakjuk a csíkokra vágott májat, a majoránnát meg a borsot. Pár percig pirítjuk, míg a máj belül is át nem sül (nem szabad kiszárítani, mert akkor rágós lesz). Hozzátesszük a velőt is, és még két percig forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt sózzuk csak meg.

kaloria 220 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink