Velővel töltött csirke
Előkészítésként a velőt megabáljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A spárgafejet előfőzzük, a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk. A gombát vékonyra szeljük, megpároljuk. A csirke levágott nyakánál a bőrt óvatosan felemeljük. A velőt a zsemlével, a gombával, a spárgafejekkel vagy a vékonyra szelt paprikával, a tojássárgájával és annak felvert habjával, 1-2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pici majoránnával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel jól összedolgozzuk. Ezt a masszát töltjük a csirke kitágított bőre alá. Szépen
összevarrjuk, kívül is megsózzuk, borsozzuk, és kiolajozott
tepsibe helyezve a sütőbe tesszük. Mielőtt készre sülne, átkenjük a mézes sör keverékével. Néhány percig még sütjük, míg csodálatos ízű és szép piros lesz. Köretnek
héjában főtt burgonya, friss saláta és jó magyar bor
dukál hozzá.