Fetasajt uborkában
A kígyóuborkából hosszában vékony szeleteket vágunk, és beletekerjük a hasábokra vágott feta sajtot. Aprított kaporral díszítjük.
Padlizsánkrém
A padlizsánkrémhez a sütőben előzőleg megsütött padlizsánt lehéjazzuk, lehetőleg fakéssel vagy fakanállal összeaprítjuk. 3 evőkanál majonézt, fél fej reszelt vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát, kiskanálnyi olívaolajat összekeverünk, sóval-borssal ízesítjük.
Halkrém
A halpástétomhoz 1 doboz füstölt sprotnit villával összetörünk, hozzáadott 5 deka puha vajjal és fél citrom levével habosra keverjük.
Tojáskrém
A tojáskrémhez a keményre főzött tojásokat a puha vajjal, a mustárral, a reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal és apróra vágott petrezselyemmel habosra keverjük.