Véres hurka
Első lépésként jó minőségű véres hurkát vásárolunk, és a tanult módon a sütőben megsütjük.
Az apróra vágott hagymát a kiolvasztott füstölt szalonna zsírján megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit meg a feldarabolt paprikát és paradicsomot, ízlés szerint sózzuk.
A paprika nélküli paprikáskrumpli-alapot botmixerrel pépesítjük, majd a kettőt összekeverjük.
Gyúrt tészta
A lisztből a tojásokkal gyúrt tésztát készítünk, amelyet kockákra vágunk, majd kiszárítunk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, egy serpenyőben zsíron lepirítjuk.
Sós-karamellás alma
Az almát apró kockákra vágjuk, cukorral és kevés sóval karamellizáljuk. Tálalásnál melegen a hurkához és a fehér krumplistésztához adjuk.