Forrás: Petrovics György

Vitaminbomba spenóttorta

Tészta

A spenótból bizony nemcsak főzeléket lehet készíteni. Íme, egy újabb jó ötlet a zöld vitaminforrás felhasználására. A lisztet a sóval, az olívaolajjal és a vízzel tésztává gyúrom, és fóliába csomagolva 30 percig hűtőben
pihentetem.

Massza

A spenótot közben megtisztítom, a zöldfűszereket (pl.
petrezselyem, menta, kakukkfű) leöblítem, és a spenóttal együtt nagyon finomra aprítom. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágva összekeverem a ricottával vagy a jól áttört túróval, a tejjel, a reszelt parmezánnal, a spenóttal és a zöldfűszerekkel.
Sózom, borsozom, közben a sütőt 200 fokra előmelegítem. A tésztát kettéosztom, kinyújtom az egyik felét, majd ezzel a tésztalappal kibélelek egy 26 cm átmérőjű, kivajazott tortaformát. A tésztát megkenem 1 evőkanál olajjal. A spenótmasszát a tésztára halmozom, és 5 mélyedést nyomok bele. Minden mélyedésbe beleütök 1-1 tojást, majd befedem a vékony rudakká sodort maradék tésztával. A tetejét megkenem 1 evőkanál olajjal úgy, hogy a tojásokat kihagyom. 60 perc alatt, 180 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) aranysárgára sütöm. Mielőtt felvágom, kissé pihentetem, majd fűszernövénnyel díszítem.

kaloria 310 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink