Vitaminsaláta pulykapárizsival
A hozzávalókat megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a
paprikákat csíkokra vágjuk. A petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk, az uborkát felkarikázzuk, csakúgy, mint a vöröshagymát.
A salátát leveleire szedjük, a feta sajtot pedig leszűrjük,
de az olaját egy edényben felfogjuk, mert később ebből készítjük a dresszinget.
A pulykapárizsit csíkokra aprítjuk, a tojást keményre főzzük és negyedekre szeleteljük.
Az öntethez a mustárt kikeverjük a feta sajtról leszűrt kb.
1 dl olajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fehérborecettel
és cukorral ízesítjük, végül elkeverjük benne a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Az alapanyagokat összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjenek össze. Egy üvegtálat kibélelünk salátalevelekkel, majd ráhalmozzuk a salátát, úgy, hogy a tetejére kerüljön a feta sajt meg az olívabogyó.Keménytojás cikkekkel díszítjük, és az öntettel meglocsolva tálaljuk.