Egy szív alakú mélyedésekkel rendelkező szilikon bonbonformába kanalazzuk a tejszínhabot, és berakjuk a fagyasztóba.
A növényi tejet összekeverjük a citromlével és néhány percig állni hagyjuk.
A gluténmentes lisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy nagyobb tálban alaposan összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat: a citromos növényi tejet, az almaecetet, a vaníliakivonatot, az olajat és az ételszínezéket. Csomómentesre kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és 180 °C-on 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni.
Kinyitjuk a lehűtött kókusztejet, a sűrű kókusztejszínt egy tálba kanalazzuk, az alatta lévő vízszerű folyadékra most nem lesz szükség. Hozzáadjuk a citromlevet, porcukrot, a vaníliakivonatot, és elektromos habverővel kihabosítjuk. A tésztából nagyobb átmérőjű szaggatóval szíveket vágunk ki, kókuszkrémet kenünk a rétegek közé, és tetszőleges magasságú tortákat állítunk össze. Krémmel, tejszínhabbal, szív alakú cukorral és liofilizált eperrel díszítjük a tetejét.
TRÜKK
Ha van szív alakú ételformázónk, akkor azzal sokkal könnyebb a dolgunk, ráadásul szebb lesz a torta is. Nagyáruházakban időnként kapható, nem is drága.