Forrás: Lapos Rebeka

Vörös bársony vegán minitorta

Egy szív alakú mélyedésekkel rendelkező szilikon bonbonformába kanalazzuk a tejszínhabot, és berakjuk a fagyasztóba.

A növényi tejet összekeverjük a citromlével és néhány percig állni hagyjuk.

A gluténmentes lisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport egy nagyobb tálban alaposan összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat: a citromos növényi tejet, az almaecetet, a vaníliakivonatot, az olajat és az ételszínezéket. Csomómentesre kikeverjük a tésztát, majd sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és 180 °C-on 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni.

Kinyitjuk a lehűtött kókusztejet, a sűrű kókusztejszínt egy tálba kanalazzuk, az alatta lévő vízszerű folyadékra most nem lesz szükség. Hozzáadjuk a citromlevet, porcukrot, a vaníliakivonatot, és elektromos habverővel kihabosítjuk. A tésztából nagyobb átmérőjű szaggatóval szíveket vágunk ki, kókuszkrémet kenünk a rétegek közé, és tetszőleges magasságú tortákat állítunk össze. Krémmel, tejszínhabbal, szív alakú cukorral és liofilizált eperrel díszítjük a tetejét.

TRÜKK

Ha van szív alakú ételformázónk, akkor azzal sokkal könnyebb a dolgunk, ráadásul szebb lesz a torta is. Nagyáruházakban időnként kapható, nem is drága.

Áfonyás-túrókrémes torta

Szőlős sajttorta

kaloria 320 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

A TORTALAPHOZ:

1 dl növényi tej

negyed citrom leve

1 teáskanál almaecet

1 teáskanál vaníliakivonat

7,5 dkg darált mandulamandulaliszt

7,5 dkg gluténmentes lisztkeverék

7,5 dkg cukor

negyed csomag sütőpor

1 evőkanál cukrozatlan holland kakaó

40 ml napraforgó- vagy repceolaj

1 kávéskanál piros ételszínezék

A KRÉMHEZ:

1 kókusztejkonzerv (4 dl-es)

fél citrom leve

5 dkg porcukor

fél teáskanál vaníliakivonat

A TETEJÉRE:

tejszínhab

apró, szív alakú cukorka

liofilizált eper (elhagyható)

Forrás: Lapos Rebeka

Ajánlataink