Forrás: Pásztor Tünde

Vörös lencsés rakott tészta

Vörös lencsés rakott tészta

Egy kisméretű, magas peremű tepsit kikenünk vajjal, és
kibélelünk lasagnelapokkal. A lencsét a finomra vágott
vöröshagymával együtt sós vízben megpároljuk, azután
leszűrjük, és háromfelé osztjuk.
Az egyik adaggal megkenjük a tésztalapokat, és a lencseréteget megszórjuk nyers, reszelt sárgarépával. Ezt betakarjuk egy sor tésztával, amin elterítjük a második adag hagymás lencsét. Erre a spenót kerül, amit előzőleg sós, szódabikarbónás vízben leforráztunk, és egy kevés forró vajon a zúzott fokhagyma társaságában átforgattunk.
A parajra megint egy sor lasagnelapot teszünk, majd a
maradék lencsét, amit bőven meglocsolunk paradicsommártással és megszórunk finomra vágott bazsalikommal. Meghintjük reszelt sajttal, és betakarjuk a maradék tésztával. Ez lesz majd a rakottasunk alja. A tepsit lefóliázzuk, és az egészet 130-140 fokos sütőben körülbelül 60 perc alatt megsütjük. A tepsiből óvatosan deszkára borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.

kaloria 620 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.