Vörös márna mascarponés rizottóval
A rizottórizst az olívaolajon megpirítjuk, és szakaszosan hozzáöntünk egyszeres- másfélszeres vízmennyiséget (ízlés szerint), illetve a bort. Belekeverjük a vajat, amellyel felhabosítjuk egy kicsit, végül hozzáadjuk a mascarponét. Ízesítjük egy kis sóval és frissen őrölt borssal. A konyhakész vörösmárna-filét megsózzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalán 1-2 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a tányér közepére helyezzük a rizottót, a tetejére tesszük a frissen sütött márnát, majd körbeöntjük a mártással. A feketeribizli-mártást tetszés szerint külön is tálalhatjuk.
Mártás
A ribizlimártáshoz a mézet felhevítjük, rátesszük a fekete ribizlit. Felöntjük vörösborral, majd mártás sűrűségűre összeforraljuk, a végén vajjal sűrítjük.