Vörösbabos-zsályás göngyölt karaj
A karajt szeletekre vágjuk, fólia alatt vékonyra kiverjük.
Sóval, áttört fokhagymával és borssal fűszerezzük, azután hagyjuk állni egy kicsit.
A babkonzervet lecsöpögtetjük, sóval, borssal, 2-3 finomra aprított zsályalevéllel és csípős paprikakrémmel
fűszerezzük. A karajszeletekre 2-3 kanál babos keveréket teszünk, erre rámorzsolunk egy fél kockasajtot, azután mindegyikre ráhelyezünk egy leheletvékony szalonnacsíkot meg egy szelet paradicsomot.
Óvatosan feltekerjük úgy, hogy először a két oldalát
hajtjuk be (lezárjuk), majd szorosan tovább göngyöljük.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, vékony szalonnacsíkokkal kibéleljük, majd a töltött húsokat szorosan egymás mellé belehelyezzük. A maradék, csíkokra vágott szalonnával betakarjuk. Mellédobjuk a paradicsomot, aláöntjük a vörösbort, és mehet a sütőbe. Először letakarva sütjük, majd ha már puhul, levesszük a fedőt, és megpirítjuk a tetejét. Ha kész, aláöntjük a tejszínt, egyet rottyantunk rajta, és melegen tartjuk. Ekkor tesszük rá a reszelt sajtot. Sárgarépás burgonyapürével tálaljuk, megöntözzük
a tejszínes szafttal, végül koktélparadicsommal díszítjük.