Vörösboros csülökpörkölt

Kicsontozzuk a csülköt. A csontot egy fazékba rakjuk, öntünk rá hideg vizet, és alaplevet főzünk belőle.

A kicsontozott csülköt bőröstül felkockázzuk. A bográcsba tesszük a sertészsírt, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve pároljuk. Beletesszük a megtört fokhagymát, azzal is pirítjuk egy percig. Rádobjuk a kockákra vágott csülköt, kevergetve addig sütjük, míg a húskockák ki nem fehérednek. Ekkor megszórjuk az őrölt pirospaprikával. Átkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikákat, és elkezdjük főzni. Közben ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, majoránnával, őrölt babérral. Ráöntjük a két deci vörösbort, kis-közepes lángon forraljuk mindaddig, míg a hús meg nem puhul.

Közben, ha elfövi a rajta lévő folyadékot, mindig felöntjük valamennyi alaplével. Úgy gazdálkodunk a folyadékokkal, hogy a végén jó sűrű szaftunk legyen. Vízben főtt burgonya és kovászos uborka illik mellé.

Kapros kondásleves

kaloria 460 CAL
ido 220 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink