Vörösboros, savanyú káposztás füstölt csülök

A csülköt egészben egy lábasba tesszük. Öntünk rá annyi vizet, amennyi bőven ellepi, és félig megfőzzük. Ha kész, hagyjuk a levében kihűlni.

Egy bográcsban vagy egy nagy lábasban a zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a felszeletelt fokhagymát, két-három percig együtt pároljuk. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni.

Beletesszük a nagyobb darabokra vágott, félig főtt csülköt. A káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyúnak érezzük, átmossuk. Ezt is hozzáadjuk a fövő ételhez. Fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal. Ráöntjük a vörösbort is, és fedő alatt addig főzzük, míg a csülök vajpuha nem lesz.

Ha ekkor még mindig túl sok a szaftja, akkor fedő nélkül beforraljuk. Friss, ropogós kenyér vagy péksütemény, valamint tejföl illik hozzá.

Gulyásleves füstölt csülökből, paprikás csipetkével

kaloria - CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink