Vörösboros körtetorta

Omlós tészta

Az omlós tésztához a deszkára szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mandulát. A közepébe mélyedést nyomunk, belerakjuk a darabokra vágott vajat, a porcukrot, a sót, a citromhéjat meg a tojást. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, és cipóvá formázva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben. Azután a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, s a lappal kibélelünk egy 26 cm átmérőjű,
kivajazott tortaformát. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Piskóta

A piskótához habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és a kakaóporral együtt lazán beleforgatjuk. A masszát 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltve körülbelül 20 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

Krém

A krémhez 2 evőkanálnyi vörösborral simára keverjük a pudingport. A maradék bort felforraljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot meg az elkevert pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Közben 2 evőkanálnyi hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, majd 2 evőkanálnyi
forró vízben feloldjuk a zselatint. A pudinghoz keverjük, és amikor a krém dermedni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.

Töltelék

Meghámozzuk a körtét, kivájjuk a magházát, a húsát cikkekre vágjuk. A fahéjjal és a fűszerkeverékkel ízesített vörösbort felforraljuk, és pár percre beletesszük a körtét. A gyümölcsöt lecsepegtetjük, kirakjuk vele az omlós tésztát, majd rásimítjuk a krém felét.

Díszítés

A tortát körbevesszük a tortagyűrűvel. A piskótalapot a körtére helyezzük, rákenjük a maradék krémet. A tortát körülbelül 2 órán át hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben.
A szélét megkenjük a porcukorral habbá vert tejszínnel.

Továbbá

A maradék tejszínhabot csillagvégű nyomózsákba töltjük,
és rózsákat nyomunk a tetejére. Vagdalt mandulával, csokoládéforgáccsal és körtével díszítve tálaljuk.

kaloria 660 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink