Omlós tészta
Az omlós tésztához a deszkára szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mandulát. A közepébe mélyedést nyomunk, belerakjuk a darabokra vágott vajat, a porcukrot, a sót, a citromhéjat meg a tojást. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, és cipóvá formázva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben. Azután a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, s a lappal kibélelünk egy 26 cm átmérőjű,
kivajazott tortaformát. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Piskóta
A piskótához habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és a kakaóporral együtt lazán beleforgatjuk. A masszát 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltve körülbelül 20 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.
Krém
A krémhez 2 evőkanálnyi vörösborral simára keverjük a pudingport. A maradék bort felforraljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot meg az elkevert pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Közben 2 evőkanálnyi hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, majd 2 evőkanálnyi
forró vízben feloldjuk a zselatint. A pudinghoz keverjük, és amikor a krém dermedni kezd, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
Töltelék
Meghámozzuk a körtét, kivájjuk a magházát, a húsát cikkekre vágjuk. A fahéjjal és a fűszerkeverékkel ízesített vörösbort felforraljuk, és pár percre beletesszük a körtét. A gyümölcsöt lecsepegtetjük, kirakjuk vele az omlós tésztát, majd rásimítjuk a krém felét.
Díszítés
A tortát körbevesszük a tortagyűrűvel. A piskótalapot a körtére helyezzük, rákenjük a maradék krémet. A tortát körülbelül 2 órán át hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben.
A szélét megkenjük a porcukorral habbá vert tejszínnel.
Továbbá
A maradék tejszínhabot csillagvégű nyomózsákba töltjük,
és rózsákat nyomunk a tetejére. Vagdalt mandulával, csokoládéforgáccsal és körtével díszítve tálaljuk.