Forrás: Ványi László

Vörösboros marharagu mákos sütőtökkel

Vörösboros marharagu mákos sütőtökkel

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és megszórjuk egy pici cukorral, hogy szelídítsünk a bor és a paradicsom savasságán. Ezután rátesszük a nagyobb kockákra vágott marhahúst. Fölengedjük a vörösborral, sóval, egész borssal, babérlevéllel ízesítjük, és fedő alatt, lassan puhára főzzük. Ha nem elég sűrű a mártásunk, egy kevés ételkeményítővel besűrítjük.
A sütőtököt héjastól feldaraboljuk, és alufóliával kibélelt
tepsire rakva sütni kezdjük. Amikor gyöngyözve cukrosodni kezd, megszórjuk az egész mákkal, visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tök húsa megpuhul és a mákszemek szépen megpirulnak.

kaloria 680 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink