Forrás: Pásztor Tünde

Vöröslencse-saláta snidlinges csirkével

Vöröslencse-saláta snidlinges csirkével

A lencsét sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. (Ne főzzük teljesen puhára, maradjon egy kicsit roppanós!)
A csirkemellet besózzuk, olívaolajjal bedörzsöljük, és a 140 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hűlt, kisebb kockákra vágjuk, és egy salátástálba tesszük. Finoman meglocsoljuk
a sütés után visszamaradt olajjal, azután megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
Az öntethez ½ dl olívaolajat összekeverünk egy evőkanálnyi almaecettel, ízesítjük sóval és frissen őrölt zöld
borssal. A kisebb darabokra tépett salátát összekeverjük az öntettel, rátesszük a lencsét, végül a tetejére halmozzuk a csirkehúst.

kaloria 240 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink