Forrás: Pásztor Tünde

Wasabikrémes amur zöldséges rizzsel

Amur

Kifacsarjuk a narancs levét, belereszeljük a héját. A megmosott, leszárított halfiléket besózzuk, majd bepácoljuk a narancslébe. Jól záródó dobozban, hideg helyen pihentetjük legalább egy órát.

Köret

Elkészítjük a köretet. Kevés zsiradékon kifehérítjük a rizst, majd kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, a vegyes, színes zöldségeket szükség szerint meghámozzuk, nagyon apró kockákra felvágjuk. Kevés zsiradékon pár perc alatt ropogósra pároljuk. Levesszük a tűzhelyről, ízlés szerint sózzuk. Összeforgatjuk az őrölt szerecsendióval, valamint a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Ha kész a rizs, akkor összekeverjük az ízesített zöldségekkel. Újra megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.

Wasabikrém

Papírtörlővel leitatjuk a nedvességet a halszeletekről, majd kevés forró zsiradékban mindkét oldalukat szép
pirosra sütjük. Összekeverjük a wasabikrémet a puha vajjal, a citromlével, őrölt zöld borssal, végül pedig a
tejszínhabbal összeforgatjuk. Tálalás előtt ezzel az izgalmas, különleges ízű mártással vastagon megkenjük a ropogósra sült amurszeletek egyik oldalát.

kaloria 770 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink