Whiskybe áztatott füstölt csirke salátákkal
A legfüstösebb ízű ital a whisky. Nos, ebbe és egy csomag bolti szárnyasfűszer- keverékbe pácoltam a szárnyakat és a combot. Nagyjából egy óra elég az érleléshez. Addig megcsinálhatjuk egyrészt a parazsat a sütéshez, másrészt a salátákat. Kétfélét készítettem: egy klasszikus káposztasalátát, amelyhez vékonyra vágtam a káposztát, a hagymát, s kicsit átsóztam. Félóra múlva vízben átmostam, majd összekevertem a tejföllel, cukorral, almaecettel, az apróra kockázott
paradicsommal. A másik salátát a kínai kelből állítottam össze. Ehhez nagyobb darabokra téptem a leveleket.
Elkevertem a tárkonyecetet fél evőkanál erőspaprika-krémmel, fél citrom levével, cukorral és a tökmagolajjal. Ezzel öntöttem nyakon a kelt. A burgonyát megpucoltam, hasábokra vágtam, megszórtam egy kis steakfűszer-keverékkel, és összekevertem néhány evőkanál étolajjal. Mikor lejárt a pácolásra szánt idő, a csirkedarabokat félórán át füstöltem – a fenti receptnél leírtak szerint. Ezt követően hagyományos módon grilleztem őket faszénparázson. Mellé rakosgattam a fűszeres burgonyát. Barnára sültek negyedóra alatt, s már
ehettünk is! A kétféle saláta, az átsült csirke kellőképpen jóllakatja az embert, főként, ha egy-egy korsó sört is kínálunk hozzá.