Megfőzzük a tejben a zabpelyhet a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Még melegében hozzákeverjük a cukrot. Hidegre hűtjük.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.
Habbá verjük a tejszínt, egy keveset félrerakunk a tálaláshoz.
Kicsavarjuk a zselatint, és kevés vízben addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. A tejszínhabot összedolgozzuk a zabkásával, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint. Hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, és hideg helyen megdermesztjük.
A gyümölcsöket szükség szerint hámozzuk, magozzuk, apróra vágjuk. Összekeverjük a mézzel és a citromlével, s beledobjuk a kicsit szétmorzsolt mentaleveleket – ebből teszünk majd pár kanálkával a kiborított desszert mellé. A tetejére habzsákból rányomjuk a félretett tejszínhabot.