Zabpelyhes desszert gyümölcskompóttal

Megfőzzük a tejben a zabpelyhet a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Még melegében hozzákeverjük a cukrot. Hidegre hűtjük.

Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.

Habbá verjük a tejszínt, egy keveset félrerakunk a tálaláshoz.

Kicsavarjuk a zselatint, és kevés vízben addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvad. A tejszínhabot összedolgozzuk a zabkásával, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint. Hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, és hideg helyen megdermesztjük.

A gyümölcsöket szükség szerint hámozzuk, magozzuk, apróra vágjuk. Összekeverjük a mézzel és a citromlével, s beledobjuk a kicsit szétmorzsolt mentaleveleket – ebből teszünk majd pár kanálkával a kiborított desszert mellé. A tetejére habzsákból rányomjuk a félretett tejszínhabot.

Reggelire desszertet?

kaloria 230 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink