Összekeverjük az előtészta hozzávalóit. Letakarjuk egy nejlonzacskóval, és 12-24 órát hagyjuk állni a konyhapulton.
Másnap a vaj kivételével az összes hozzávalót kidagasztjuk. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta. Ha már szépen összeállt, beledagasztjuk a vajat is. Letakarva hagyjuk kelni.
Utána 10 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket vékony, ovális lappá nyújtjuk. Utána a rövidebbik tengelyével párhuzamosan feltekerjük. Minél vékonyabbra nyújtjuk, annál foszlósabb lesz a kifli a sok tekeréstől. A két végét kicsit behajlítjuk.
Papírral bélelt tepsire rakjuk, letakarjuk, ismét kelesztjük egy bő félórát. Utána lekenjük langyos vízzel, megszórjuk darabos sóval és zabpehellyel a tetejét. 200 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt sül meg.