Forrás: Ványi László

Zalai morcos leves

Zalai morcos leves

A sertéslapockát kis kockákra vágjuk, bő vízben feltesszük főni. Felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük és leöblítjük, hogy szép, tiszta legyen majd a levesünk. Ezután hideg vízben újra főni tesszük, hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott sárgarépát meg a kifejtett zöldborsót. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és lassan, csendes tűzön pároljuk, amíg a hús megpuhul. Közben a padlizsánt megmossuk, kockákra vágjuk, és teflonserpenyőben, csak úgy magában, zsiradék nélkül megpirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hegyes erős paprikát, párpercig együtt pirítjuk a padlizsánnal,és csak ekkor sózzuk meg. Beletesszük a levesbe, hozzáadjuk a tésztát is, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. A pirítás hatására a paprika veszít csípősségéből, ezért morcos levesünk pikánsan tüzes lesz, de nem könnyfakasztóan erős.

kaloria 420 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink