Tészta
A tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a mákot, és félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval tálba szitáljuk. A puha vajat 18 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a reszelt citromhéjat meg a tejes mákot, végül a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. A tésztát 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 150 fokos sütőben 45-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Krém
A töltelékhez a puha vajat a krémsajttal, a porcukorral
meg a vaníliás cukorral jól elkeverjük. A tortalapot kettévágjuk, majd a krém egyharmadát az egyik lapra kenjük. Ráhelyezzük a másik lapot, s maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Papírlapból 4 egyenlő széles csíkot vágunk ki, és ráfektetjük a sütemény tetejére. Meghintjük a mákszemekkel, végül óvatosan eltávolítjuk a papírcsíkokat. Tejszínhabbal és lime-szeletekkel díszítve tálaljuk.