Forrás: Ványi László

Zeller erőleves currys tojáskocsonyával

Zeller erőleves currys tojáskocsonyával

A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk,
majd a hagymával, a fokhagymával, egész borssal, sóval és petrezselyemmel ízesítve hideg vízben feltesszük főni. Nagyon lassan, legalább 1,5 órán keresztül csendesen forraljuk, hogy a zöldségeknek minél jobban kioldódjon az íze.
Ezután leszűrjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét
meg a tojások fehérjét. Visszatesszük a tűzre, és állandó
kevergetés mellett újra felforraljuk. Forrás után 20 percig
lassan, gyöngyöztetve főzzük – derítjük a levest. Levesszük a tűzről, és hagyjuk leülepedni a zavaros sűrűjét.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, a curryvel és
egy csipet sóval. Kivajazott jénai edénybe öntjük, lefedjük,
majd vízgőzbe állítva, közepes lángon körülbelül félóráig
gőzöljük a sütőben. Amikor elkészült a kocsonya – kellőképpen megszilárdult –, hideg víz alá tesszük, lehűtjük. A levest leszűrjük, és a kockára vágott kocsonyával, valamint a benne főtt zöldségekkel együtt adjuk az asztalra.

kaloria 270 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink