Összemorzsoljuk a sós lisztet a fagyos vajjal. Deszkára borítjuk, gyors kézzel összegyúrjuk a tejföllel. Hagyjuk pihenni öt percig. Utána enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek piteformát. A forma peremén túlnyúló darabokat levágjuk, ezekre most nem lesz szükség (érdemes lefagyasztani). Legalább fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Megtisztítjuk a zöldségféléket, felkockázzuk, illetve felkarikázzuk. Egy nagy keverőtálban sóval összeforgatjuk, és hagyjuk kicsit állni.
Közben összekeverjük a mártást: kikavarjuk a két egész tojást a tejszínnel vagy a tejföllel, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, az összevágott zöld fűszereket, sózzuk és borsozzuk.
A piteformában lévő nyers tésztát 200 fokos sütőben vakra sütjük tíz percig. A zöldségeket átmossuk, ha túlságosan sósak lennének, kinyomkodjuk. Belerakjuk az elősütött tésztába. Ráöntjük a tojásos keveréket. Visszatoljuk a forró sütőbe, és készre sütjük.