A CSIRKEBRASSÓI
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc – 1 adag: 450 kcal – Megtisztítjuk a hagymákat, a vöröshagymát kétcentis kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Kevés zsiradékra rádobjuk, ha már üveges a hagyma, mehet rá a kockákra vágott hús is. Ha félig megsült a csirke, rátesszük a feldarabolt gombát, a felkarikázott zellert, az elmorzsolt majoránnát, és együtt készre pároljuk, a legvégén keverjük hozzá az apró uborkát és a gyöngyhagymát. Csak akkor sózzuk és borsozzuk, ha kész van. Külön serpenyőben, bő zsiradékban készítjük az újburgonyát.
A PETREZSELYMES ÚJBURGONYA
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc – 1 adag: 270 kcal – Ledörzsöljük vagy lekaparjuk az újkrumpli héját. Megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Felforrósítjuk a zsírt egy serpenyőben, rádobjuk a krumplit, és fedő nélkül, időnként megkeverve pároljuk/sütjük. Ha már puha, hozzáforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és már vesszük is le a tűzhelyről.