Forrás: Pásztor Tünde

Zelleres sült burgonya

Zelleres sült burgonya

Vastagabb karikákra vágjuk a héjában főtt krumplit. A
zellert meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, ezt nem
kell előfőzni. A zöldségeket betesszük egy keverotálba,
aprított újhagymával, reszelt parmezánnal megszórjuk,
összeforgatjuk a kis kockákra vágott parenyicával, végül
pedig az egész tojásokkal elkevert sózott tejföllel. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe terítjük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a teteje szépen meg nem
pirul. Kitunő, ünnepi köret húsok mellé, de egy salátával
önmagában is finom egytálétel.

kaloria 280 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Zelleres sült burgonya

2-3 dkg vaj

1 evőkanál morzsa

2-3 dl tejföl

2 tojás

1 evőkanál reszelt parmezán

1 csokor újhagyma

1 zeller

50 dkg héjában főtt burgonya

0.5 parenyica sajt

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink