Zelleres-hagymás tortácskák
A tésztához a lisztet és a sót tálba szitálom, belemorzsolom a vajat. Hozzáadom a reszelt sajtot meg a vizet, és sima tésztává dolgozom. A tészta kétharmad részét kinyújtom, egy 8 cm-es kiszúróval 2 kört vágok ki belőle, amelyeket egy kb. 8 cm átmérőjű és 5 cm magas leveses csészébe helyezek.
A tölteléket egyenletesen elosztom a tésztakosarakba. A maradék tésztát vékonyra kinyújtom, és 8 cm-es átmérőjű
köröket szúrok ki belőle. Ezekkel betakarom a megtöltött kosárkákat. A tésztaszéleket jól összenyomkodom, beirdalom, és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. 10 percig a formában hagyom hűlni, majd melegen tálalom.
Töltelék
A töltelékhez felolvasztom a vajat, majd az apróra vágott zellert, az öszszenyomott fokhagymagerezdeket és a felaprított vöröshagymát 5 percig párolom. A keveréket liszttel meghintem, 1-2 percig pirítom, majd felöntöm a tejjel. Kis lángon addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. Sóval, cayenne-i borssal fűszerezem, és hűlni hagyom.