Zellerkrémleves zöldségcsipsszel

Meghámozzuk és felaprítjuk a zellert és a krumplit. A vöröshagymát felszeleteljük, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az előkészített zöldségeket, és együtt félpuhára dinszteljük. Felengedjük egy liter vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ha már jó puha minden, akkor hozzákeverjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük.

A csipszhez a zöldségeket meghámozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Bő zsiradékot forrósítunk. Egy-egy adag zöldséget megmártunk a keményítőben, és azonnal tesszük is a zsiradékba, pár perc alatt ropogósra sütjük. Csak a tálalásnál sózzuk meg.

Falusi zöldborsóleves krémsajtos daragaluskával

kaloria 220 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink