Zellerkrémleves tepertőgombóccal
Egy lábasban megfőzzük a meghámozott, nagyobb kockára
vágott krumplit. Leszűrjük, a levét félretesszük, ezzel
fogjuk a levest felengedni. A burgonyát forrón áttörjük,
hagyjuk teljesen kihűlni.
Meghámozzuk, apró kockákra vágjuk a zellert, diónyi zsíron megdinszteljük. Felengedjük a burgonya gondosan
félretett főzővizével, és addig főzzük, amíg a zeller meg nem puhul. Ekkor egy evőkanál lisztet kicsi vízzel elkeverünk, beleöntjük a tejszínt, és ezzel behabarjuk a
levest. Botmixerrel pürésítjük.
A gombóchoz apróra vágjuk a töpörtyűt, összekeverjük
a kihűlt burgonyával, a finomra vágott petrezselyem
zöldjével, sóval, borssal, 3 evőkanál liszttel és két tojással.
Diónyi gombócokat szaggatunk a levesbe, ha feljön a
tetejére, még 1-2 percig forraljuk.