Zöld borsos karaj
A karajszeleteket sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva hidegre tesszük.
A pácolt karajszeleteket a saját pácolajukkal
együtt forró serpenyőben megsütjük (oldalanként körülbelül 2-3 perc alatt). Tálaláskor a gánicát a tányérra tesszük, mellé fektetjük a karajszeleteket, és meglocsoljuk a fokhagymakompóttal.
Brokkolis kukoricagánicával
A brokkolit kisebb darabokra vágjuk, sós, forró vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és éles késsel apróra vagdaljuk. A kukoricakásához 6-7 dl vizet sóval felforralunk, beleszórjuk a darát, és lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, el nem válik az edény falától. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított brokkolit, és langyosra hűtjük. Vizes kézzel hengereket formázunk belőle, és serpenyőben forró vajon
minden oldalukat pirosra sütjük.
Fokhagymakompót
A fokhagymakompóthoz a fokhagymákat megtisztítjuk, megmossuk, a forró olajon a cukrot világosbarnára
karamellizáljuk, rászórjuk a fokhagymagerezdeket,
hozzáadjuk a babérlevelet, összekeverjük, és ráöntjük a
fehérbort. Lassú tűzön addig főzzük, míg a leve mártás állagú nem lesz.