Zöld borsos túróval párolt hal
A túrót összekeverjük a tojással meg a búzadarával. Sóval
és durvára tört zöld borssal ízesítjük, majd egy félórát
hagyjuk állni.
A halfilét hosszú, lapos szeletekre vágjuk. Megsózzuk,
a szeletek felén elosztjuk a túrótölteléket, azután mindegyiket befedjük egy másik halszelettel. A tenyerünkkel kissé ellapogatjuk, hogy összetapadjon. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanál olívaolajat, és megsütünk benne 4 szép citromkarikát. A citromot kivesszük, azután az illatos olajba óvatosan beletesszük a halat. A tetejére visszarakjuk a citromot, majd a halat 8-10 perc alatt gyenge tűzön, fedő alatt megpároljuk. Szitalapáttal óvatosan kiszedjük, és a lilahagyma-ragura tálaljuk.
Lilahagyma-ragu
Közben a lilahagymát megtisztítjuk, és nagyobb cikkekre
vágjuk. 2 evőkanálnyi olívaolajon felforrósítjuk, enyhén
megpirítjuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet meg a mézet,
felforraljuk, majd az egészet egy kissé visszapirítjuk. Megsózzuk, és jól összekeverjük.