Zöld saláta gazdagon
Legelőször is készítsük el a salátaöntetet. Tegyük a mustárt, a megtisztított, finomra vágott, majd péppé zúzott
fokhagymát, a cukrot és az ecetet egy befőttesüvegbe.
Adjuk hozzá a 8 evőkanál olívaolajat, csavarjuk rá az
üvegre a fedelet, és addig rázzuk, míg a hozzávalók jól
össze nem keverednek. Főzzük keményre a tojásokat, majd tisztítsuk meg a héjától és negyedeljük. Serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi olívaolajat. Dobjuk rá az apróra vágott szalonnát, és süssük ropogósra. Laskázzuk a salátát egy nagy tálba, majd ízesítsük sóval, borssal és finomra vágott petrezselyem
zöldjével. A tojást keverjük a salátához, és szórjuk meg az egészet a ropogós, forró szalonnapörccel. A végére
nem marad más, mint hogy a lehűtött salátaöntetet
ráöntsük és azonnal tálaljuk.