Forrás: Pásztor Tünde

Zöld spárgás húskenyér

Tészta

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, rugalmas tésztát készítünk. Kinyújtjuk akkorára, hogy kétharmadát bele tudjuk tenni az edénybe, az egyharmadát lelógatjuk, azt fogjuk majd visszahajtani a tetejére.

Töltelék

Nagyobb kockákra vágjuk a füstölt húst. Összedolgozzuk a darált húst a tojásokkal meg a sóval, borssal, citromhéjjal. Egyenletesen elosztjuk benne a finomra vágott petrezselyem zöldjét és a nagyobb darabokra szabott, megtisztított spárgát. Belenyomkodjuk a tésztával kibélelt formába, utána ráhajtjuk a maradék tésztát, vágunk rajta két kör alakú nyílást, hogy a felszálló gőz távozni tudjon. A tetejét olívaolajjal vagy felvert tojással lekenjük, 150-160 fokos sütőben egy óra alatt megsütjük.

kaloria 600 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink