Zöld tekercsek
Megtisztítjuk a zöldségeket. Egy fazékban sós vizet forralunk, és külön-külön blansírozzuk benne az egyben hagyott káposztaleveleket, az újhagymát, a zöldbabot meg a vékony, hosszú csíkokra vágott sárgarépát és lila káposztát. Szitára téve lecsöpögtetjük. A savanyú káposztát átöblítjük. Egy konyharuhára ráfektetjük a
káposztaleveleket, hosszában, egy irányban ráhelyezünk minden blansírozott zöldségből éppen annyit, hogy még fel tudjuk tekerni. Miután felcsavartuk, kicsit megszorongatva kifacsarjuk belőle a felesleges vizet. Ferdén kettévágva találjuk.
Karfiolos kölespüré
Elkészítjük a makrobiotikus, szuper egészséges pürét. Háromszoros vízben megfőzzük a kölest. Egy másik fazékban pedig puhára pároljuk a rózsákra szedett karfiolt. Egy edénybe összerakjuk, összetörjük, ízlés szerint
fűszerezzük, és habverővel alaposan kikeverjük.
Tálalás előtt összekeverünk egy-egy evőkanálnyi mustárt és sűrített paradicsomot, majd mindegyik tekercs tetejére
teszünk belőle egy kávéskanálnyit.