Előkészítjük a zöldségeket, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A póré tetejét és alját levágjuk, a hagymát hosszában elfelezzük és nagyon alaposan megmossuk, hogy kijöjjön a levelek közé szorult föld is. Ha már tiszta, felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a csutkát, húsát felkockázzuk.
Egy fazékba dobjuk a vajat, hozzárakjuk a krumplit, és kevergetve elkezdjük párolni. Ha már üveges, akkor adjuk hozzá a póréhagymát, és addig sütjük együtt, míg a hagyma össze nem esik. Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az almát, fűszerezzük, és elkezdjük főzni.
Ha már minden megpuhult, botmixerrel áttörjük. Hozzákeverjük a tejfölt, visszarakjuk a tűzhelyre, és forrásig melegítjük.
A tálaláshoz egy almát felkockázunk, és egy serpenyőben karamellizáljuk a barna cukron, ezt rakjuk majd a kitálalt leves tetejére.