Zöldalmás póréhagyma-krémleves

Előkészítjük a zöldségeket, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A póré tetejét és alját levágjuk, a hagymát hosszában elfelezzük és nagyon alaposan megmossuk, hogy kijöjjön a levelek közé szorult föld is. Ha már tiszta, felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a csutkát, húsát felkockázzuk.

Egy fazékba dobjuk a vajat, hozzárakjuk a krumplit, és kevergetve elkezdjük párolni. Ha már üveges, akkor adjuk hozzá a póréhagymát, és addig sütjük együtt, míg a hagyma össze nem esik. Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az almát, fűszerezzük, és elkezdjük főzni.

Ha már minden megpuhult, botmixerrel áttörjük. Hozzákeverjük a tejfölt, visszarakjuk a tűzhelyre, és forrásig melegítjük.

A tálaláshoz egy almát felkockázunk, és egy serpenyőben karamellizáljuk a barna cukron, ezt rakjuk majd a kitálalt leves tetejére.

Juhtúrós-póréhagymás töltött krumpli

kaloria 280 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink