Zöldbabbal töltött fokhagymás dagadó
A dagadót felszúrjuk, besózzuk és félretesszük. A rizst
üvegesre pirítjuk egy kevés zsiradékon, majd felöntjük
másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és puhára
pároljuk.
Kevés olajon megpirítunk 4-5 gerezd apróra vágott
fokhagymát. Rátesszük az összevágott vajbabot, és egy
kicsit megfuttatjuk rajta. Sóval, borssal és finomra vágott
petrezselyem zöldjével ízesítjük, azután a rizshez adjuk.
Beletesszük az egész tojást, jól összekeverjük, majd a
zöldbabos rizzsel megtöltjük a dagadót.
Kiolajozott tepsibe tesszük, és köré rakjuk a félbevágott
fokhagymafejeket. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és
a sütőben egy bő óra alatt 140-150 fokon megsütjük.
Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és megpirítjuk
a tetejét.
Egy gerezd finomra vágott fokhagymát megfuttatunk
a felforrósított vajon. A ceruzababot sós, szódabikarbónás
vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük, és átforgatjuk a
fokhagymás vajon. Ez az angolos bab lesz a töltött dagadó
körete.