Zöldbableves marhahússal
A felforrósított zsíron vagy olajon megdinszteljük az apró
kockákra vágott vöröshagymát. Félrehúzzuk a tűzről, rátesszük az összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát meg
a babérlevelet, és egyet keverünk rajta. Rádobjuk a kisebb
kockákra vágott marhahúst, megsózzuk, és a húst szakaszosan megpároljuk, ahogy a pörköltöt szokás. Amikor elfőtte a levét, mindig csak egy kevés vízzel vagy
zöldséglével pótoljuk.
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldbabot. Felengedjük a zöldséglével – ennek hiányában vízzel –, és beletesszük a felkockázott zöldpaprikát is. Amikor elkezd forrni, beleszórjuk a tarhonyát. A levest megsózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús mellett a zöldbab és a tarhonya is puhára párolódik.