Pici kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, kipirítjuk egy lábasban. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és még egy-két percig pirítjuk együtt.
A hagymás alapra rátesszük a kockára vágott sertéshúst, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk.
Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Visszatesszük, öntünk rá egy kevés alaplevet, fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, majoránnával, sóval, borssal, és elkezdjük főzni.
Időnként megkeverjük, és öntünk rá egy kis alaplevet, ha szükséges. Amikor már majdnem készen van a hús, ráöntjük a felaprított zöldbabot, és együtt készre főzzük.
Ha már minden puha, tejfölös habarással sűrítjük.