Zöldbabos béles
A lisztet összegyúrjuk a zsírral vagy a margarinnal, egy csipet sóval, a sütőporral és annyi tejjel, hogy rugalmas
tésztát kapjunk. Egy órát hűvös helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A zöldbabot megtisztítjuk, összevágjuk,
sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, a pirított zsemlemorzsához adjuk, és együtt tovább pirítjuk, laza,
puha mozdulatokkal kevergetve, szeretgetve.
Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lehéjazott, karikákra vágott virslit, végül belekeverjük a tojássárgájával és az áttört fokhagymával elkevert tejfölt.
A tésztát két cipóra osztjuk. Egyiket kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kikent tepsit. Rátesszük a tölteléket, és befedjük a másik, vékonyra kinyújtott cipóval. A tetejét tejföllel vagy tejjel megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal. A 160 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük, nagy
kockákra vágva kínáljuk.