Zöldbabos csirkegombócleves
Előkészítjük a zöldségeket: a vöröshagymát meghámozzuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, a zellert és a sárgarépát is meghámozzuk, majd felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítunk némi zsiradékot, rádobjuk az összevágott hagymát meg a leveszöldségeket, és kevergetve félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a finomra aprított petrezselyem zöldjével. Végül beletesszük a zöldbabot is, felöntjük körülbelül másfél liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg meg nem puhul a bab is.
Együtt készre főzzük. Tálalásnál tejfölt kínálunk mellé.
Gombóc
Összekeverjük a darált húst egy egész tojással, kevés öszszevágott petrezselyem zöldjével és ízlés szerinti sóval,
majd a levesbe mártogatott kanállal a fazékba szaggatjuk.