Forrás: Pásztor Tünde

Zöldbabos csülök héjas burgonyával

Zöldbabos csülök héjas burgonyával

A csülköt megtisztítjuk, besózzuk, fél fej zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Beletesszük egy kizsírozott tepsibe, mellé rakunk egy fej fokhagymát félbe, a vöröshagymát pedig negyedekbe vágva. Öntünk alá 5 dl vizet, azután letakarva, 150-160 fokon körülbelül 3 órát sütjük, hogy jól megpuhuljon. Ekkor levesszük róla a fóliát, és a pecsenyelével gyakran locsolgatva szépen megpirítjuk.
A krumplikat alaposan megsikáljuk, megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, és egyenként fóliába csomagoljuk.
Betesszük a sütőbe a majdnem puha csülök mellé, és együtt sütjük készre az egészet.
Sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk a zöldbabot. A csülök zsírjából kiveszünk egy keveset, megfuttatunk
rajta 2 gerezd apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a zöldbabot, és 1-2 perc alatt roppanósra pároljuk.
A tejfölt elkeverjük az apróra vágott újhagymával, 2-3 gerezd fokhagymával, ízlés szerint sózzuk. Kivesszük a
krumplikat a fóliából, késsel keresztben bevágjuk a tetejüket. A kezünkkel középen megnyomjuk, és a kibuggyanó krumplira bőven teszünk a fokhagymás tejfölből. A csülköt felszeleteljük, és a párolt zöldbabbal meg a héjas burgonyával tálaljuk.

kaloria 970 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink