Zöldbabos felfújt

Zöldbabos felfújt

Megmossuk és megtisztítjuk a zöldségeket. A cukkinit felkarikázzuk, a zöldbabot feldaraboljuk, és külön-külön sós, forró vízben blansírozzuk mindkettőt. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A spenótleveleket kevés forró vízben megfonnyasztjuk, s azokat is leszűrjük és kinyomkodjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a cukkinit a zöldbabbal, a spenóttal meg a felkockázott paradicsommal. Belekeverjük
a felaprított zöldfűszereket is. Megpirítjuk a kenyérszeleteket, majd felkockázzuk, s rászórjuk a zöldségekre. Rátesszük az elmorzsolt fetát és a lereszelt trappistát is. Végül egy kisebb tálban habosra verjük a tojásokat némi sóval és borssal, s ezt is ráöntjük a zöldséges masszára, jól elvegyítjük.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a keveréket, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 fokra
előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

kaloria 430 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink