Forrás: Ványi László

Zöldbabos lecsóval töltött sertéskaraj

Zöldbabos lecsóval töltött sertéskaraj

A húst vékonyra klopfoljuk, megsózzuk, majd a szeleteket
ráfektetjük 2-2 szelet baconra. A lecsóhoz a füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megpirítjuk rajta az összevágott vöröshagymát meg a hosszú cikkekre szeletelt paprikát. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd amikor a paprika már egy kis levet engedett, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot és a tisztított zöldbabot. A zöldségeket jól összerázzuk, átpirítjuk, és lehúzzuk a tűzről. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd az így elkészült tölteléket elosztjuk a hússzeleteken. A baconnal együtt föltekerjük, alufóliába csomagoljuk, azután forró sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet: a krumplit megmossuk, jól megsikáljuk (ha vékony, egészséges héja van, nem kell meghámozni), vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, és teflonserpenyőben felforrósított olajban puhára pirítjuk. A hústekercseket felszeleteljük, és a pirított krumplival körítve tálaljuk.

kaloria 1000 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink