Zöldbabos pite
Megmossuk a zöldbabokat, a két végüket lecsipkedjük,
ferdén felvagdossuk. Lobogva forró sós vízben tíz perc
alatt megfőzzük. Szűrőbe öntjük, jól lecsöpögetjük. A leveles tésztát kinyújtjuk (még egyszerűbb a dolgunk, ha kinyújtott tésztát veszünk). Tenyérnyi téglalapokat szabunk
belőle. A maradékból fél-egy centiméter széles csíkokat
vágunk, s a téglalapok szélét körben megmagasítjuk velük.
Egy tálban habosra keverjük a két egész tojást, majd
belevegyítjük a tejfölt, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A tésztadarabokat megrakjuk zöldbabbal, meglocsoljuk a tojásos-tejfölös keverékkel, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.