Felkockázzuk a kenyeret, és a sütőben megpirítjuk.
Egy lábasban pici vízzel meg sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük – a főzővizet megőrizzük. A felét némi főzővízzel összeturmixoljuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Hozzátesszük az egészben maradt borsót meg a pürét, felengedjük a tejjel, és kevergetve jó sűrűre főzzük. Sózzuk-borsozzuk.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirított kenyérkockákat és a két egész tojást. Hagyjuk egy kicsit állni. Amikor már nem forró, akkor lapos pogácsákat formázunk belőle.
Egy serpenyőben egy centi magas zsiradékot forrósítunk, és pár perc alatt megsütjük a borsófasírtok mindkét oldalát.
A kész zöldségvagdaltakat átrakjuk egy kis tepsibe. Mindegyik tetejére rakunk egy-egy szelet paradicsomot, megsózzuk, majd jöhet egy-egy karika mozzarella. Grill alatt öt perc alatt rápirítjuk a sajtot.