Zöldborsófasírt paradicsommal és mozzarellával

Felkockázzuk a kenyeret, és a sütőben megpirítjuk.

Egy lábasban pici vízzel meg sóval puhára pároljuk a zöldborsót, és leszűrjük – a főzővizet megőrizzük. A felét némi főzővízzel összeturmixoljuk.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, picit megpirítjuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Hozzátesszük az egészben maradt borsót meg a pürét, felengedjük a tejjel, és kevergetve jó sűrűre főzzük. Sózzuk-borsozzuk.

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirított kenyérkockákat és a két egész tojást. Hagyjuk egy kicsit állni. Amikor már nem forró, akkor lapos pogácsákat formázunk belőle.

Egy serpenyőben egy centi magas zsiradékot forrósítunk, és pár perc alatt megsütjük a borsófasírtok mindkét oldalát.

A kész zöldségvagdaltakat átrakjuk egy kis tepsibe. Mindegyik tetejére rakunk egy-egy szelet paradicsomot, megsózzuk, majd jöhet egy-egy karika mozzarella. Grill alatt öt perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Zöldborsós csirkecomb rizzsel

kaloria 70 CAL
ido 410 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.