- A vajon megfuttatjuk a zöldborsót, s fedő alatt sóval, pici cukorral puhára pároljuk. Ha már elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, felengedjük a tejszín és a víz keverékével. Összeforraljuk, besűrítjük. Ha kész, turmixszal vagy botmixerrel pürésítjük. Kevergetve cseppet lehűtjük, belekeverjük az egész tojást.
- A szüzet sózzuk-borsozzuk. Kevés olajjal kikenünk egy darab vastagabb alufóliát (ha vékony, szakadékony, akkor használjuk duplán), belecsomagoljuk a húsdarabot, beletesszük egy tepsibe, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, kicsomagoljuk. Körben bevonjuk a borsópürével, szórunk rá kevés sajtot, és újabb tíz perc alatt készre sütjük a sütőben.
- A lepényhez vékonyra vágjuk a bacont. Uborkagyalun vékonyan felszeleteljük a meghámozott burgonyát. Fogunk egy nagyobb palacsintasütőt, kirakjuk a bacon felével. Félig megpirítjuk. Egyenletesen elrendezzük rajta a burgonyaszeleteket, lassú tűzön pirítjuk. Közben egy tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a lereszelt fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi frissen őrölt szerecsendióval. Ha már majdnem megsült a burgonya, ráöntjük a tetejére. Amikor kezd kicsit kocsonyásodni, rászórjuk a bacon másik felét. Egy tányér segítségével megfordítjuk, és megsütjük a tojásos lepény másik oldalát is.