Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, de úgy, hogy a főzőlevéből két decit megőrzünk.
Csíkokra vágjuk a bacont, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Ha már szépen illatozik a fokhagyma, ráöntjük a félretett két deci tésztafőzővizet. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul.
A tojások sárgáját egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal. A zöldborsós serpenyő alatt kicsire vesszük a hőfokot, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a parmezános tojássárgáját, jól átkeverjük.
Beleöntjük a kifőzött spagettit, ezzel is összeforgatjuk, és még 2-3 percig főzzük együtt. Azonnal tálaljuk.