Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a rozmaringágat, egy-két percig pirítjuk, majd kidobjuk belőle. (Ha szárítottat használunk, azt a fokhagymával adjuk hozzá.)
Belerakjuk a fűszeres olajba a finomra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Rátesszük az áttört fokhagymát, és két-három percig együtt pároljuk.
Rárakjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, míg el nem fő a gomba leve.
Ekkor jöhet hozzá a paradicsomlé, a paradicsomkonzerv meg az alaplé. Fél órát főzzük együtt. Ekkor beletesszük a fagyos borsót, és még tíz percig főzzük. Végül tejszínnel dúsítjuk, és beleforgatjuk az összevágott bazsalikomleveleket.
A tésztát kifőzzük, beleforgatjuk a mártásba, és jól összekeverjük. Tányérokba szedjük, és minden adagra reszelünk egy kevés parmezánt.