Zöldborsós gombás tészta paradicsomos mártással

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a rozmaringágat, egy-két percig pirítjuk, majd kidobjuk belőle. (Ha szárítottat használunk, azt a fokhagymával adjuk hozzá.)

Belerakjuk a fűszeres olajba a finomra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Rátesszük az áttört fokhagymát, és két-három percig együtt pároljuk.

Rárakjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, míg el nem fő a gomba leve.

Ekkor jöhet hozzá a paradicsomlé, a paradicsomkonzerv meg az alaplé. Fél órát főzzük együtt. Ekkor beletesszük a fagyos borsót, és még tíz percig főzzük. Végül tejszínnel dúsítjuk, és beleforgatjuk az összevágott bazsalikomleveleket.

A tésztát kifőzzük, beleforgatjuk a mártásba, és jól összekeverjük. Tányérokba szedjük, és minden adagra reszelünk egy kevés parmezánt.

kaloria - CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

40 dkg szélesmetélt

1 kisebb ág friss vagy 1 kávéskanál szárított rozmaring

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

30 dkg csiperke

2,5 dl paradicsomlé

1 daraboltparadicsom-konzerv

2,5 dl zöldségalaplé

25 dkg fagyasztott zöldborsó

1 dl tejszín

4 ág friss vagy 1,5 teáskanál szárított bazsalikom

2 evőkanál olaj

bors

parmezán a tálaláshoz

Ajánlataink